Nyitva tartás, foglalhatóság
A vendégház egész évben nyitva tart.
Elő és utószezonban minimálisan kettő éjszaka foglalható. Főszezonban szombattól szombatig tartó turnusok foglalhatóak.
A vendégház foglaltságát a Foglalási naptár menüpont alatt tudja ellenőrizni. 

A vendégház egy egységként van kiadva, tehát ha csak egy fő venné igénybe a szállást, akkor is az egész házra vonatkozó árat kell fizetni. Illetve azonos időben nincsen más vendég a helyszínen.

Be- és kiköltözés, kulcsátvétel
A szálláshelyet elhagyni délelőtt 10 óráig kell, a következő vendégek érkezése előtti takarítás miatt. Az érkezés délután 3 órától lehetséges.
Amennyiben nincsenek vendégek a kérdéses napok előtt illetve után, előzetese egyeztetés alapján kedvezőbb időpontokban is meg lehet állapodni. 
A ház átadása és a kulcsátvétel, valamit a kiköltözés a fentiek szerinti előzetesen telefonon egyeztetett időpontban lehetséges. A szállásdíj fizetése a kulcsátvételkor esedékes.

Az épületek
A Berki Porta főépülete egy klasszikus hosszútornácos parasztház, amely az 1800-as évek végén épült. Az épület teljes egészében vert vályog falazatú, így télen és nyáron is meglepően kellemes klímát biztosít.
A főépület 90m2 hasznos alapterületű, amelyben az alábbi helységek találhatóak:
– Tiszta szoba (háló) – 1 db franciaágy és 2 db szimpla ágy
– Konyha
– Nappali – 1 db dupla kanapé ami két szimpla ággyá is alakítható
– Közlekedő – 1 db tartalék emeletes ágy 
– Fürdőszoba
– WC
A közlekedőben található emeletes ágy (az elhelyezése miatt) nincsen benne az ajánlatban, és természetesen az árban sem, de mindenki szabadon használhatja. Tehát így a ház kapacitása 8 főre növekszik.

A helységek antik vagy stílusukban ahhoz illeszkedő új bútorokkal vannak berendezve úgy, hogy a maximális kényelmet nyújtsák.

Közvetlenül a főépület mögött található egy nyári konyha illetve fedett terasz, grillezővel és főzési lehetőséggel, ahol akár esős időben is kellemes az időtöltés a szabadban.

Az udvar
A nyári konyha mögött található a kültéri, fűtött medence.
Az udvarban található még egy nyílt grillező és főzőhely, illetve egy gyermekek számára kialakított játszótér, valamint hintaágy és egyéb kerti bútorok.

Udvari medence
Az udvari medence kör alakú 2,3m átmérőjű és 75cm mély, így alkalmas kisebb gyermekeknek számára is, valamint felnőttek is megmártózhatnak benne a forró napokon. A medence méreténél fogva úszásra nem alkalmas.
A medence fűtött, a vizet a napkollektoros rendszer melegíti, miután a használati meleg víz tartályok felfűtésre kerültek.
A medence tisztításához szűrőháló és medenceporszívó áll rendelkezésre.
A medence csak a nyári szezonban, az időjárás függvényében üzemel. 

Háziállatokat a medencébe beengedni tilos!

Állattal érkezőknek
Vendégházunk állatbarát, kutya, macska és egyéb kisállat bevihető. A vendégházba egyszerre legfeljebb két háziállat hozható.
Az állatok a házba bemehetnek, de nem mehetnek be a hálószobába (utca felőli szoba), a fürdőszobába és nem mehetnek fel a bútorokra így az ágyakba sem.
Az ágyneműk mosását a szállás ára tartalmazza, de amennyiben azok jelentős mértékben szennyezettek lesznek az állatok miatt (pl. szőr) vendégeink kártérítéssel tartoznak, aminek összege 5000 Ft / garnitúra. Amennyiben problémásnak látja az ágyneműk megóvását kérem hozzon saját ágyneműt. 
Háziállatot a medencébe engedni tilos. Ezen szabály megsértése esetén vendégeink kártérítéssel tartoznak, aminek összege 10.000 Ft (vízcsere, fertőtlenítés).
Az udvar teljesen elkerített, úgyhogy még kisebb kutyák sem tudnak kiszökni.
Rendelkezésre áll egy nagyméretű kutyaól, nagy méretű kutyakosár, valamint etető és itató tál is.

Sátrazási lehetőség
Sátrazni lehetséges az udvaron, de a fürdőszoba (a meleg vizet napkollektor állítja elő) kapacitását mindenképpen figyelembe kell venni. E miatt a sátrazók maximális létszámának a 4 főt javasoljuk. Sátrazásra illetve sátras szállásdíj fizetésére, akkor van lehetőség, ha a vendégház ágykapacitása megtelt, tehát ha a vendégházra vonatkozólag a 6 fős ár lett fizetve.

Felszereltség
Konyha: hűtő külön mélyhűtő résszel, kerámialapos tűzhely és villanysütő, mikrohullámú sütő, mosogatógép (tabletta a mosogatógéphez a szolgáltatás része), filteres kávéfőző, hagyományos eszpresszó kávéfőző, kenyérpirító, vízforraló, konyhai mérleg és egyéb konyhai felszerelések
Nyárikonyha: hideg vizes mosogató, gáztűzhely
Fürdőszoba: zuhany, fürdőkád, mosógép
Nappali: TV (95 digitális HD csatorna, visszanézhető műsorok, stb.), DVD lejátszó (DivX + USB)

Klimatizálás
Az épületben (nappali, háló) két hűtő/fűtő klíma található. A nyári klíma használat külön díjhoz kötött. 

Internet
A vendégházban az Internet ingyenesen elérhető kábeles vagy WiFi csatlakozással.
Két WiFi hálózat is van a jó lefeddettség érdekében:
– „Berki Porta épület”,
– „Berki Porta udvar”.
Mindig a jobb jelerősséggel rendelkező hálózatot használja.

Gyermekbarát szolgáltatások
– Utazóágy,
– Etetőszék,
– WC szűkítő,
– Bili,
– Baba fürdető ülőke,
– Kisasztal 4 székkel,
– Játszótér (hinták, mászóka, mászókötél, gyűrű, vár, csúszda, homokozó),
– Játszótéri játékok,
– Trambulin,
– Két gyermekbicikli (1 db kétkerekű, 1 db háromkerekű), 
– Teljesen elkerített udvar.

Bevásárlás
A faluban csak mozgó bolt üzemel (autóból árusítanak naponta egyszer). A szomszéd faluban, Helesfán van állandó bolt. Amennyiben nagyobb bevásárlásra van szükség javasolt Szentlőrincre vagy Pécsre menni, ahol a nagy kereskedelmi láncoknak vannak üzleteik.

Vadászat
A környék nagy- és apróvadvadászatra egyaránt jó lehetőségeket nyújt. Igény esetén árajánlatokat kérünk és megszervezzük a vadászatot a környékbeli vadásztársaságoknál. Csak jelezze felénk, hogy milyen vadfaj, mekkora trófea érdekli, illetve ha fácán vagy vaddisznóhajtáson szeretne részt venni.

Téli használat, fűtés
Enyhébb időben az épületben lévő (nappali, háló) két fűtő klímával fűtjük az épületet. Illetve a fürdőszobában található egy hősugárzós kisegítő fűtés.
Komolyabb hideg esetén, az egész épületet a nappaliban lévő kandallóra kötött központi fűtés rendszerrel lehet fűteni. A rendszerhez tartozik egy 500 literes puffer tartály is, ami biztosítja a távollét illetve az éjszaka során a radiátorok meleg víz ellátását. 
Ezen felül a hálószobában van még egy kisebb, önálló kandalló is. Tehát az épület téli használata is megoldott, de a kandallók tüzeléséről minden kedves vendégnek magának kell gondoskodnia (a begyújtást, felfűtést természetesen megoldjuk). Természetesen tűzifa rendelkezésre áll, amelynek árát a fűtési felár tartalmazza.

A kandallók abban az esetben használhatóak amennyiben a fűtési felárról előzetes megállapodás történt.