Előlegfizetés SZÉP kártyával

A főszezonban a foglalások véglegesítéséhez 30% előleg fizetése szükséges. Az előleg fizethető banki átutalással és SZÉP kártyával is.

Lemondás esetén a már kifizetett vagy zárolt előleg, a lemondási feltételeknek megfelelően, visszajár.

A SZÉP kártyás előlegfizetéshez itt talál útmutatót.

 

OTP SZÉP kártya

Az előleg fizetés funkció használatához csak arra van szükség, hogy a főkártya tulajdonos (munkavállaló) regisztrálja magát az OTP SZÉP Kártya Munkavállalói oldalán. A kártya tulajdonosának a SZÉP Kártya előleg fizetés végrehajtásához a következőket kell tennie:

  • Belépés az OTP SZÉP Kártya online felületén, regisztrált kártyatulajdonosként;
  • A bal oldali menü Előleg fizetés menüpontja segítségével a szálláshely kiválasztása, vagy
  • Az Elfogadóhelyek keresése menüpont alapján a szálláshely kiválasztása, majd az „Előlegfizetés” gomb kiválasztása után
  • Az előleg pontos összegének megadása és a tranzakció végrehajtása.

Az elfogadóhely azonosítása, valamint a kártyaadatok megadása után az előleg összege az OTPdirekt rendszerben átutalható. Az átutalásról bizonylat készül, melyet a kártyatulajdonos ki tud nyomtatni.

Kérjük, hogy az előlegfizetés során keletkezett bizonylatot emailben küldje el részünkre, ezzel igazolva az előlegfizetés megtörténtét.

OTP SZÉP kártya munkavállalói felület:
https://www.otpszepkartya.hu/?cr=RFlYRA0PUhVUWg5ZVQk6OWVlNjlkOTM%3D

 

K&H SZÉP kártya

A szállásfoglaláshoz szükséges előleget a kártyabirtokos és a szálláshely egyezteti egymás közt, majd a szálláshely indítja el a K&H SZÉP kártyarendszer elfogadói webes felületen az előleg megfizetéséhez szükséges tranzakciót. Ehhez a kártyabirtokosnak csak a K&H SZÉP kártyaszámát szükséges megadnia (hasonlóan a bankkártyás fizetéshez).
A szállás előleg nem kerül átutalásra a szálláshely felé, hanem az előleg összege a kártyabirtokos alszámláján zárolásba kerül, amelyet csak a szálláshely tud törölni a rendszerben. A szálláselőlegre zárolt összeget a kártyabirtokos nem tudja elkölteni és ez biztosítékot jelent a szálláshely számára, hogy a szállás előlegre garantáltan megvan a fedezet a kártyabirtokos alszámláján.

Bővebb információ:
https://www.kh.hu/publish/kh/hu/khcsoport/media/csoport_tagok/SZEP_Kartya/tajekoztato_a_K_H_SZEP_Kartya_szallasfoglalas_el_leggel_szolgaltatasrol_.download.pdf

 

MKB SZÉP kártya

Előrefizetés (előlegfizetés) Interneten keresztül a Szolgáltató és a Kártyabirtokos fizikai távollétében történik. A Szolgáltató és a Kártyabirtokos megállapodik a szolgáltatás feltételeiről, ennek során a Szolgáltató az engedélyezéshez megkéri a Kártyabirtokostól a kártyájára nyomtatott „Azonosító szám”-ot (nem azonos a kártyaszámmal!).

Az előrefizetés menete röviden az alábbiak szerint zajlik:

  • A Szolgáltató először és külön jelentkezik be a Kártyaközpontba,
  • Megadja a kártyabirtokos „Azonosítószám”-át, nevét és az egyéb szükséges adatokat (igény érvényessége, ügyiratszám (ha van ilyen), szolgáltató e-mail címét).
  • A szolgáltató a Kártyaközponttól a bejelentkezést követően megadott e-mail címre kap egy „Előrefizetési azonosító” számot ezt közli a Kártyabirtokossal (e-mailen, vagy telefonon),
  • A Kártyabirtokos ezt követően külön a Kártyabirtokos menüpontján keresztül hagyja jóvá a fizetést a Kártyaközpontban a szolgáltatótól kapott „Előrefizetési azonosító” segítségével, a szolgáltatáscsoport és az előrefizetendő összeg feltüntetésével
  • Amennyiben a Kártyabirtokos a megadott időpontig az előrefizetési igényt a rendszerben sikeresen jóváhagyja (megtörténik a zárolás), úgy a tranzakcióról mind a Szolgáltató, mind a Kártyabirtokos e-mailben értesítést kap.
  • Az így kifizetett (zárolt) összeg – a többi SZÉP Kártyával történő fizetéshez hasonlóan – 5 munkanapon belül kerül átutalásra a szolgáltató részére.

Bővebb információ:https://www.mkbszepkartya.hu/gyik.html